Därför är elbil bra att köra

Att köra elbil är ett bra val om du vara snäll mot klimatet och din plånbok. Om du dessutom installerar en laddbox hemma behöver du aldrig tänka på hur du ska ladda batteriet. Även om elbilar är dyrare i inköp har du snabbt sparat in de pengarna på andra saker.

Concept,Of,Green,Electric,CarAtt köra en bil som drivs av el är hållbart och ekonomiskt, det är dessutom roligt. I takt med att batterierna till elbilarna blir större och kapaciteten i laddningarna ökar kommer elbilen att kunna ta sig allt längre sträckor. Idag kommer du ungefär 40 mil på en laddning. Att ha laddbox hemma är mycket bra om du har eller tänker köpa en elbil. Det är guld värt att ha en laddbox hemma eftersom den kommer att frigöra mycket värdefull tid för dig samtidigt som du kan känna trygghet i att din bil laddas säkert och effektivt. En laddbox är en smidig lösning som underlättar din vardag mycket. När du har en egen laddbox kan du också känna dig säker eftersom laddboxen är utvecklad för att klara en hög belastning under en längre tid. En laddbox stoppar också laddningen när batteriet på bilen är fulladdat.

Fördelar med elbil:

  • Det är mer hållbart med elbil
  • Elbilar låter mindre
  • Billig att köra
  • Rolig att köra

Spara pengar genom att köra elbil

Om du vill vara en riktig miljövän ska du köra elbil. En elbil släpper ut mycket mindre koldioxid än vad en bil med förbränningsmotor gör. Men även om du tittar på hela livslängden för en elbil är den mer hållbar. Dessutom är det mycket billigare att köra en elbil än en bil du tankar med diesel eller bensin. Ännu en fördel med elbil är att den har lägre skatt och servicen är billigare eftersom det är mycket färre rörliga delar. Elbilar är dyrare än fossilbilar men det har du snabbt tjänat igen på de andra fördelarna. Priserna på elbilar väntas dock att sjunka.

Elbilar låter väldigt lite

Human,Hand,Is,Holding,Electric,Car,Charging,Connect,To,ElectricEn elbil har ingen växellåda eller motor som behöver varvas upp vilket gör att en elbil kan accelerera snabbt. Du kan hitta en hel del elbilar i sportigare modeller. När du väljer att köra en elbil visar du att du vill bidra till utvecklingen av framtidens bilar. En stor fördel med elbilar är att det låter väldigt lite och bidrar därmed till en bättre stadsmiljö. Det finns dock möjlighet att på vissa elbilar aktivera ett ljud som med fördel används i låga hastigheter för att göra gång- och cykeltrafikanter uppmärksamma på att det kommer ett fordon. Att äga en elbil gör livet enkelt, speciellt om du har en laddbox hemma. Du slipper åka till macken och tanka och du har en nyladdad bil varje morgon när du ska iväg. En laddbox laddar upp till 10 gånger snabbare än vad ett vanligt eluttag gör. När du kör en elbil sparar du ungefär 6-7 kronor per mil som du kör. Men detta kan variera beroende på elpriserna och på bensin- och dieselpriserna.