Starta din egen bilverkstad

Har du länge drömt om att öppna upp din egen bilverkstad? Kanske har du jobbat som bilmekaniker i många år och varit anställd på samma bilfirma. Då är det dags att ta klivet och göra något eget. Mer jobb i början men värt det i slutet.  

Du kanske tvekar att ta klivet över och öppna en egen bilverkstad men faktum är att nästan ingen ångrar sig efter att ha startat en egen firma. Flexibiliteten är värd mycket samt att du faktiskt kämpar för dig själv och för nöjda kunder. Många idag är missnöjda med sina bilverkstäder och detta kan du vara med och förändra.

Vad behöver du för att starta din bilverkstad?

bilmkeanikerDet som framförallt behövs är vilja och passion, har du det så kommer du långt. Det är dock en del praktiska saker som du även behöver fixa. När du startar ett företag behöver du först och främst anmäla detta till Bolagsverket. Nästa steg som är ett måste med en bilverkstad är en lokal. Du måste ha en lokal där du har plats att ta emot bilar och kunder samt att som hör till. Du behöver inreda lokalen med olika ställningar och verktyg. Du måste även se till att allt är säkert och noga ihopsatt med fästelement. Du kan hitta fästelement här. När du har fått igång företag, lokal och verktyg är det dags för marknadsföring så att du kan hitta nya potentiella kunder.

Var noga med säkerheten. Det finns mycket saker av värde så skaffa larm som går direkt till en larmcentral. Bilverkstäder är extra benägna att råka ut för inbrott.

Tips när du startar firma

Att strata företag är lätt men att göra det rätt är svårt. Ett tips är att utveckla en noggranna affärsplan som tydligt framställer vilka mål du har med bolaget. Se över konkurrensen så du vet vad du har att jobba mot. En bra idé är också att göra en SWOT-analys som visar dina styrkor och svagheter samt vad du ha för möjligheter och hot. Har du möjlighet bör du också gå någon form av ”starta eget”-kurs så att du vet vad du gör.