Verktyg som behövs i garaget

Garaget är inte bara platsen för din bil och bildäcken, det är också den plats där många förvarar sina verktyg för att ha dem nära till hands. Ett garage kan således bli en hobbybod också. Men vilka verktyg behöver du och vilka är mer av onödig karaktär?

De vanligaste verktygen bör alla ha i sin låda oavsett om man är hemmafixare eller inte. Hammare, spik, tång, skruvmejslar och måttstock utgör basen. Men när du renoverar behöver du även andra maskiner och verktyg för att underlätta arbetet, få ett snyggt resultat och kanske slippa anlita dyra hantverkare då du kan klara av jobbet själv. Så – köp Makitaverktyg här och gardera hemmafixaren i dig.

Förvara rätt i garaget

Vissa verktyg bör du förvara i garaget och inte inne i städskåpet. Detta för att du lätt ska kunna komma åt dem när du till exempel mekar med bilen. Sätt upp en arbetsbänk där det finns plats och häng dina verktyg längs med förvaringsstänger utmed väggen. Se även till att arbetsbänken har lådor du lätt kan dra ut. Sågar och vassa verktyg bör du förvara högt så att eventuella barn och obehöriga inte kan skära sig på dem. Elmaskiner ska förvaras torrt och enskilt, långt borta från små händer.

Vilka verktyg bör du ha?

För en mekare är det guld värt att ha ett garage. Här kan du både förvara verktyg och andra prylar såsom billack, målarfärg och extra lysen. När det kommer till verktyg bör du införskaffa saker som bandsåg, växellådslyft, borrar, oljeuppsamlare och bandslip. Slipmaskiner hör verkligen hemma i ett garage så se till att du förvarar dem just där.

Tänk som så att alla verktyg som hör bilen till bör förvaras nära den, alltså inte i hemmet. Den vanliga verktygslådan med hammare och spik räcker med att hållas i städskåpet eller ett speciellt verktygsskåp i huset. Detta eftersom dessa verktyg främst används inomhus. Låt de lite mer farliga sakerna vara i garaget och de lättare verktygen du sällan använder där, vara inne i hemmet. Ett bra tips är dock att även ha en liten upplaga av enkla verktyg till hands ute i garaget eftersom de kan komma väl till pass där också. Om du har riktigt dyra verktyg kan det vara bra att ta in dem under natten, då inbrotten ökar i garage.