Billån trots betalningsanmärkning?

Kan man ta ett billån trots att man har en gammal betalningsanmärkning? Ja, det kan du. Tänk bara på att inte ta ett för stort lån, utan anpassa lånet till din ekonomi. Vi tittar på fina begagnade bilar som passar budgetplånboken bättre.

De flesta känner nog till att man kan ta ett billån för att köpa en bil. Det går också att göra det med betalningsanmärkningar hos Bluestep. När man ska ta ett lån är det bra att redan från början sätta en gräns på hur mycket man kan tänka sig låna. Det är bra att inte ta ett lån som är för stort för ens förmåga att betala tillbaka det. Du kan konsultera med långivaren. Ett tips är att undersöka marknaden; vilka bilar är prisvärda och var ungefär bör du lägga dig när du ansöker om lånet?

Bilar till bra pris 

Ett sätt många har kommit på är ett smart sätt att komma undan straffskatt för lite ”skitigare” bilar, är genom att köpa begagnade bilar. Efterfrågan på begagnade bilar är hög just nu och de mest populära som säljs är dieselbilar. Det beror på att många säljer sina dieselbilar för att slippa straffskatt. Men hur funkar det då om man köper en begagnad dieselbil? Om du köper en dieselbil som är registrerad innan juli 2018, slipper du straffskatten.

Vad innebär det? Jo, det innebär att du kan köpa en praktiskt taget ny dieselbil, och slippa straffskatt. Rätt smart, och hållbart. Nya bilar kräver i regel mindre underhåll, och därför är efterfrågan mycket hög på dieselbilarna just nu.

Trots att marknaden är het på begagnade bilar säljs det idag mindre begagnade bilar, ibland annat Västerbotten. Det kan bero på en bonusmaluseffekt där också. Folk köper hellre nya hybrider och annat mer miljövänligt för att få en bonuseffekt, dessutom ökar efterfrågan av svenska begagnade bilar och vi har ökat exporten av dem. Funderar du själv på att köpa en sådan är det bra om du funderar över dina ekonomiska möjligheter att köpa en ny, dyr bil. Överväg i alla fall begagnat från början, är vårt tips.