Skruva bil själv

Att fixa sin egen bil har dykt lite i intresse, dock finns det självklart de som tar itu med skruvandet själva. Att skruva på sin egen bil, vare sig den är ny eller en veteranbil så inger det en sorts stolthet att fixa det själv. För många sitter själen i bilen att man gjort mycket själv.

En gång, för inte alls särskilt länge sedan, gjorde vi allting hemmavid, och åratal av förvärvade kunskaper fördes vidare till nya generationer om det som krävs för att leva ett liv. I varje hushåll fanns folk som sydde kläder till hela familjen, gjorde pressylta och korv, byggde hus och lagade traktorer, harvar och cyklar. Idag slipper vi sådant för det finns arbetskraft på andra sidan jordklotet som gör allting billigare och då är det enligt alla ekonomiska beräkningar bättre.

Det den minst händiga personen kan göra själv utan att egentligen behöva ta in bilen på verkstad är att byta olja och oljefilter exempelvis. Bara man har en instruktionsbok för just den modellen som man äger så ska det inte vara några större problem. Lite mer avancerat är tändstiftsbyte, det är dock inte så avancerat att det skulle krävas en verkstad det heller.

Reservdelar

Det är lätt att hitta reservdelar, idag kan man bland annat köpa och jämföra ljuddämpare på nätet. Det är enkelt och smidigt och man behöver inte oroa sig för att det skulle vara några problem att hitta på hyllorna. Inte heller om delarna är slut och då har man redan åkt flera mil.